У ГРАФИЧАРУ ЈЕДВА ЧЕКАЈУ МЕЧ СА ЦРНО-БЕЛИМА: МИ СМО ЗВЕЗДИН РАЗВОЈНИ ТИМ, НЕ ПРЕТИМО АЛИ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕМО

Жреб за осмину финала Купа Србије спојио је развојни тим Црвене звезде, екипу Графичара и састав Игора Дуљаја, тим Партизана. Чета Марка Неђића уз Смедерево које је успело да елиминише ТСЦ, приредила је највеће изненађење прве рунде најмасовнијег такмичења, победом против Спартака. Млади шеф стручног штаба Звездине филијале и један од најперспективнијих тренера у Србији, по сазнању противника није желео да устукне, напротив, радује се мечу против црно-белих. Верује да његови момци могу да се супроставе фаворизованом ривалу.

– Једина жеља коју сам имао пре жреба била је да не извучемо Црвену звезду. Искрен да будем, прижељкивао сам Партизан. То сам рекао и њиховим представницима када смо се срели, приликом недавног “вечитог” дербија пионира – рекао је Неђић и детаљније појаснио зашто је желео баш црно-беле на жребу.

– У претходној сезони играли смо у Купу против Војводине и мислим да смо оставили сјајан утисак, елиминисани смо након једанаестераца. Такође и у пријатељским утакмицама против ТСЦ-а које смо играли као и недавно против Спартака у Купу смо показали да нам одговара када наспрам себе имамо тимове из највишег ранга. То је за наш млади тим велики мотив.

Без обзира на реномираног ривала, тренер Графичара тврди да он и његови играчи неће одступити од нападачке филозофије.

– Ми смо као клуб, који представља развојни тим Црвене звезде увек офанзивно оријентисани. Сви знају начин на који играмо и сигурно да нећемо одступити од нападачког стила и фудбала на гол више. Нама је ова утакмица идеална прилика да се потврдимо као најбоља средина за рад са младим фудбалерима. Уверен сам и да сви моји момци имају квалитет да играју Суперлигу – јасно поручује Марко Неђић.

Меч против тима Игора Дуљаја, Графичар би могао да започне, као и много пута до сада у Моззартбет Првој лиги, са једанаест бонуса.

– Ми смо поносни на наше опредељење и одлуку да играмо са младим играчима. Утакмица против Партизана за моје играче биће прави изазов и велики испит. Наравно да им не претимо, напротив, Партизан је фаворит, имамо респект према њима али се не плашимо и не предајемо. Ми смо Звездин развојни тим и моји играчи имају велику прилику да напредују у утакмици са црно-белима. Знамо их добро, прпремићемо се на најбољи могући начин. Биће то права, мушка утакмица – не оставља дилему тренер Графичара, Марко Неђић.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767