И ИГРА И РЕЗУЛТАТ: ГРАФИЧАР СИЛОВИТ ПРОТИВ ЛОЗНИЦЕ

Ко се одлучио да суботње врело поподне проведе пратећи дуел између Графичара и Лознице, у оквиру другог кола Моззарт Бет Прве Лиге Србије, није зажалио. Сведочио је монстрозној партији изабраника Марка Неђића и великом дану у каријери Јована Шљивића. Кадетски репрезентативац Србије, дечко који још није напунио 17 година, био је апсолутно централна фигура дуела и високе победе Графичара над тимом из западне Србије – 5:1.

Постигао је Јован Шљивић прве голове у сениорској конкуренцији, али је у већем делу меча демонстрирао суви таленат. Без обзира што је из кадетске селекције ускочио у сениорски фудбал, Јован Шљивић је издоминирао подно јужне трибине Маракане. Постигао је два гола, онај други почетком другог полувремена дуго ће се памтити.

Натерао је присутну публику да устане са својих седишта и дуго му аплаудира. Узео је талентовани везиста лопту на неких 35 метара од гола Лознице, првом чувару продао “тунел”, односно пребацио му лопту кроз ноге. Нанизао још двојицу и потом са десетак метара погодио даљи угао.

Била су разиграна Звездина деца, појачана ветеранима Калуђеровићем, Касалицом и Ибањезом. Три од пет голова постигли су момци рођени 2005. године. Поред дупле порције Јована Шљивића у листу стрелаца уписао се и његов исписник Јован Мијатовић. Одличан је био и две године старији Никола Кнежевић, који је, врло вероватно, прерастао играње у Моззарт Бет првој Лиги Србије. Он је постигао два гола (први на асистенцију Калуђеровића) и имао једно директно доаавање.

 

Графичар: Манојловић, Лазић, Јовановић, Петровић, Ибањез, Стајић, Кнежевић, Шљивић, Стојчев, Касалица, Калуђеровић.

Шансу са клупе добили су: Васиљевић, Ј.Митуљикић, Мијатовић, Мркела и Бајић.

Лозница: Лучић, Дамјановић, Добријевић, Комарчевић, Мићић, Николић, Радмановац, Сантрач, Станојевић, Вићентијевић, Живановић.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest