ГРАФИЧАР ОСТАЈЕ ЛИДЕР МОЗЗАРТБЕТ ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

Сви су веровали да је у питању младалачки занос, и да Графичар неће дуго издржати у страхивитом победничком ритму. Било је оних који су били сигурни да екипа са Сењака не може до тријумфа на гостовању Убу, узимајући у обзир искуство Јединства, као и добре резултате клуба из града у којем је рођен Драган Џајић.

Али тим са Сењака као да не жели да преда лидерску позицију у Првој Моззарт Бет Лиги Србије, нити има милости према конкурентима. Пету победу на претходних шест мечева остварио је Графичар, пошто је као гост, сасвим заслужено, био бољи од Јединаства – 2:1. Капа доле Марку Неђићу за све што је урадио у протекла два месеца, посебно ако се у обзир узме чињеница да екипу Графичара ове јесени носе малолетници. И док се Мијатовић спремао за први тренинг у првом тиму Црвене звезде, његову улогу су преузели вршањци, рођени 2005. године – Мирко Николашевић и Јован Шљивић.

Управо су млади играчи режирали победу у врло занимљивом мечу, у којем је Графичар показао више талента и више снаге.

Графичар је до вођства стигао на карактеристичан начин, после доброг трчања и транзиције. Први покушај Мирка Николашевића је изблокиран, али код другог голман Јединства није имао шансе да интервенише после шута са 16 метара. Наставили су Графоси да притискају ривала, играло се углавном на половини Јединства. Међутим, домаћин је једну од ретких ситуација у првом полувремену успео да крунише поготком и врати меч на почетак.

Имало је Јединство налет почетком наставка, на расквашеном терену домаћини су добијали више дуела, купили ничије лопте. Али су брзо остали без горива.

Нису могли да се тркају са хитрим младићима из Београда. Поново је притискао Графичар и сасвим залужено стигао до поготка у 77. минуту. Лопта се одбила до Јована Шљивића који је са 16 метара мајсторски погодио. Момак из Крушевца је једна од најлепших прича овогодишње Моззарт Бет Прве Лиге Србије. Прескочио је омладински ранг, али је међу сениорима наставио да пружа одличне партије, као на кадетском првенству Европе. На Убу 17-годишњи офанзивни везиста стигао је до четвртог гола у сезони.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767