РФК ГРАФИЧАР ОД ДАНАС НА РАСПОЛАГАЊУ ИМА НАЈСАВРЕМЕНИЈИ СПОРТСКИ ЦЕНТАР У ОВОМ ДЕЛУ ЕВРОПЕ ЗА ОПОРАВАК И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ИГРАЧА

“ДРУГИ КОРАК” ЗА БРЖИ ПРОБОЈ КА СУПЕРЛИГИ!

Фудбалери РФК Графичар од данас ће на располагању имати могућност опоравка и унапређења својих перформанси у једном од најсавременијих спортских центара у овом делу Европе! Објекат на ком могу да позавиде и највећи тимови Старог континента отворио је своја врата водећем тиму Прве Моззарт Бет лиге Србије, који ове године прославља и вредан јубилеј, 100-годишњицу постојања.

Изабраници Марка Неђића ће тако моћи да користе услуге врхунских стручњака и најсавременију опрему која укључује и хидроблок са кадама за нордијско скијање, хидрауличним трака, бициклима, сауну која функционише по принципу директног загревања тела путем ИР зрака, крио сауну где температура може да се спусти до -170 степени целзијуса, ђакузи са подводним масажерима.

Поред тога, у центру ће фудбалери да употребљавају врхунску машину за рехабилитацију и тренинг која користи НАСА технологију диференцијалног притиска ваздуха. Међу разним иновативним уређајима са биомедицинским сензорима је и дигитално огледало које у стварном времену препознаје до 16 зглобова тела и сваки изведен покрет, извршавајући серију тестова и моторичке вежбе.

– Графичар је клуб који жели да прати трендове у модерном фудбалу и трудимо се да нашим играчима пружимо и омогућимо услове какве имају највећи клубови. Сви знамо колико је за сваког професионалног спортисту битан опоравак. Фудбал је спорт високог ритма и изискује максималну физичку припремљеност. Тим поводом ми смо успоставили сарадњу са центром „Други корак“ који поседује врхунске стручњаке, али и најсавременију опрему за опоравак играча. Јако смо им захвални на овој прилици и уверен сам да ће наше партнерство бити дугорочно и на обострано задовољство – рекао је Балша Терзић, генерални секретар клуба.

Поред стручњака из центра „Други корак“, сваки покрет фудбалера током опоравка после утакмица прати и Слободан Чикара, кондициони тренер РФК Графичар.

– Желим да се захвалим председнику нашег клуба Слободану Говедарици који нам је омогућио овакве услове. Рехабилитација и рад у једном оваквом центру који не постоји у овом делу Европе биће нам од великог значаја. Моћи ћемо да искористимо све ресурсе, од дијагностике и рехабилитације, тако и у опоравку наших играча – истакао је Чикара.

Стефан Ђурђевић, председник спортског друштва „Други корак“ је пренео да му је драго што ће бити у прилици да помогну фудбалерима Графичара у сезони у којој се боре за улазак у Суперлигу и славе век постојања.

– За нас је част и привилегија да сарађујемо са РФК Графичар. Циљ нам је да играчима омогућимо светске стандарде, како у рехабилитацији, тако и у опоравку, тренажном процесу, али и дијагностикама перформанси играча. Настојаћемо да повећамо њихову ефикасност, аспекте опоравка и развоја њихових способности. Надам се да ће наша сарадња да допринесе резултатима Графичара на екипном нивоу, али и тако исто желимо да играчи напредују на индивидуалном плану, да остану неповређени и да буду спремни за напредак. „Други корак“ поседује изванредне ресурсе и надам се дуготрајној и богатој сарадњи – закључује Ђурђевић.

Фудбалери Графичара имали су прилику да испробају уређаје већ после утакмице са Трајалом у осмом колу Прве Моззарт Бет лиге Србије, коју су добили 2:0 головима Јована Мијатовића. „Графоси“ заузимају прво место на табели са 20 освојених бодова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767