ДИРЕКТОР ГРАФИЧАРА ПОНОСАН: НАШ ЦИЉ ЈЕ РАЗВОЈ МЛАДИХ ИГРАЧА, ТРАНСФЕР ФАЛУА ЈЕ ПОТВРДА ДА СМО НА ПРАВОМ ПУТУ

Фудбалер Графичара Фалл Фаллоу је ових дана прешао из наших редова у Стад де Реимс из Француске, на шта смо сви поносни„, каже Ристановић и наставља.

Многи клубови и скаути су пратили уназад пар месеци нашег, сада већ бившег, играча. Било је доста упита о његовом статусу и захтева за потенцијалне трансфере. Међутим, све се убрзало након турнеје Графичара у Аустрији. Одмах после утакмице са Лиферингом кренулу су да се дешавају конкретне ствари, а најбржи и најконкретнији био је управо Реимс.“

Генерални директор Графичара истиче понос због историсјског, првог трансфера неког играча из Прве Лиге Србије у неки од клубова из “лига петице”.

Фалуа одликује много квалитета. Пре свега то је техника и физичка грађа. Контакт са лоптом, скок игра, осећај за фудбал. Све то врло лако упада у очи после пар минута гледања било које његове утакмице. Фалл Фаллоу је заиста изванредан фудбалер и право благо које је наш клуб имао.
Као клуб чији је основни циљ развој младих играча Графичар је овим много добио. Овај трансфер је показатељ да се добро ради. А највише ће значити за будућност, отварају нам се нова врата и познанства, постајемо препознатљиви као клуб у чијим се редовима налазе млади и квалитетни играчи, а сигурно це утицати на имиџ клуба и верујем да ће многи играчи након овога желети да буду део нашег колектива.“

Годинама уназад Графичар се профилисао као најбоља средина за развој младих играча. Ристановић наглашава да ће се трудити заједно са својим сарадницима да тако буде и убудуће.

Сигурно да код нас има јос играча који могу да играју на највишем нивоу. Има много младих репрезентативаца који су на уступању из Црвене звезде, затим ту је Филип Васиљевић као млади репрезентативац наше земље, Милорад Стајић који је просао омладинску школу Базела, Данкан МцКензие У-20 репрезентативац Јамајке и други. Видећемо, ово ће сигурно бити велики подстрек за њих да наставе да тренирају и буду још бољи у наставку сезоне„.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767