„DEJA VU“ U АНТАЛИЈИ: ИГРА ОДЛИЧНА, РЕАЛИЗАЦИЈА СЛАБА – ГРАФИЧАР ПОРАЖЕН ОД БАЛТИКЕ!

Наш тим одиграо је и последњу припремну утакмицу у Турској. Чета Марка Неђића играла је против руске Балтике и поражена је резултатом 0:2 (0:0).

Одлично прво полувреме одиграо је Графичар, али се реализација поново показала као слаба тачка. Гол Бубња поништен је због офсајда, Бајић је погодио стативу, а шансу је имао и Димитрић. Ипак, на одмор се отишло без погодака.

У наставку, кратак пад концентрације и искусни Руси долазе до голова у 50. и 52. минуту. Покушао је наш тим да се врати, на терену је у последњих 20-ак минута био и Мичел Доналд, али промене резултата није било. На крају, Графичар – Балтика 0:2 у мечу који је наш тим почео у саставу: Гутеша – Недељковић, Петровић, Вукичевић, Ибањез – Бајић, Димитрић, Ћурић, Стајић – Бубањ, Данкан. Са клупе су, у другом полувремену, шансу добили: Маринковић, Вицо, Мркела, Цветковић, Доналд, Стојчев, Крсмановић, Црнојевић, Николашевић, Мијатовић и Радујко.

По завршетку меча, учињено на припремама анализирао је шеф стручног штаба, Марко Неђић:

– Прво полувреме је репер како треба да изгледамо на терену и играмо. Фалила је реализација, али то је донекле и нормално јер је доста играча отишло. На нама је да радимо, очекујемо и потенцијална појачања, али о том, по том. Оно што ме радује је игра, посебно у првом полувремену. У наставку су и други момци добили шансу. Имали смо четири јаке провере, много ће нам значити. Имамо још више од четири недеље до почетка првенства и целокупан осећај је да су момци добро одрадили припреме, нема повреда, радује ме игра, а на головима и реализацији ћемо радити. Наравно, гледаћемо и да доведемо још пар потенцијалних појачања.

Свој последњи меч у тиму Графичара одиграо је Матија Мркела, а сусрет је завршио са капитенском траком око руке. Он ће у другом делу сезоне играти за ОФК Београд.

– Имали смо добру игру, али нисмо реализовали шансе. Прво полувреме било је сјајно, ми смо други део наставили са истом поставом док су они мењали, па су били свежији и одморнији. Игра радује и драго ми је да смо овај период завршили без неких већих повреда – истакао је Мркела, па се дотакао и трансфера у ОФК Београд:

– После скоро пет година одлазим из Графичара. Захвалио бих се стручном штабу и саиграчима, било је лепо и можда се поново некад видимо. Није први пут да сам капитен, али је можда последњи. Одличан је осећај, стварно је лепо било.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767