АБДУЛ МУИЗ, ПОЈАЧАЊЕ ИЗ ГАНЕ: Графичар је идеална средина за младе играче

Млади фудбалер чека прилику да дебитује, можда већ у среду против Бачке

Фудбалски клуб Графичар у текућој сезони Прве лиге Србије, нема амбицију да се пласира у Суперлигу, као што је то био случај претходних година. Направљен је заокрет у клупској политици и као примарни циљ наведена је промоција младих играча и потпуна стабилизација клуба. Гради се нови стадион у оквиру којег је већ изграђено десет апартмана за смештај играча.

Бошку Ђуровском и његовом стручном штабу сигурно није лако да направе континуитет игара и резултата када на располагању уз три искусна фудбалера имају 20 голобрадих момака, од којих је већина „свеже“ пунолетна. Верују на Сењаку да је улагање у младост, рад и таленат једини исправан пут који ће можда не одмах, али у будућности сигурно донети резултат. У прилог томе говори и долазак два нова, млада фудбалера, интернационалаца из Гане, Абдула Муиза Маједа и Абдула Рахима Алхсана. Рахим је већ уписао деби за Графичар, док Муиз и даље чека прилику да дебитује. Можда већ у среду против Бачке.

Нисам много знао о Београду и Србији пре него што сам стигао у Графичар. Чуо сам само за Црвену звезду јер сам пратио њене утакмице у Лиги шампиона. То сам наравно чинио и због мог сународника, Ричмонда Боаћија који је наступао за клуб. Волео бих да у Србији направим сличну каријеру као он – размишљање је Абдула Муиза, фудбалера рођеног 2001. године.

Абдулов долазак у Београд поклопио се са почетком кишних дана у српској престоници. Није стигао да упозна град, слободно време углавном проводи тренирајући и спремајући се за деби у тиму Бошка Ђуровског.

Одушевљен сам тренинзима. Графичар је идеална средина за развој младих играча. Интензитет је јак, велика је борба за сваку позицију и то ми прија. Желим да напредујем што више. Да се играма и залагањем захвалим људима који су у мени препознали потенцијал и довели ме у клуб. За сада је све како треба – не скидајући осмех са лица, открива Муиз.

Абдул нам је открио и да редовно прати утакмице у најјачим европским фудбалским лигама, да му је омиљени клуб Барселона а омиљени играч:

Серхио Бускетс. Он ми је број један. Играмо на истој позицији задњег везног и често на тренинзима покушавам да копирам његов стил игре – јасна је порука за крај новог фудбалера Графичара, Абдела Муиза.

Меч 12. кола Прве лиге Србије, Графичар ће одиграти у среду, 13. октобра. Противник је екипа Бачке а почетак сусрета заказан за 15 часова на терену Омладинске школе ФК Црвена звезда.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767