СЕДМОРИЦА ИГРАЧА У РЕПРЕЗЕНТАТИВНИМ СЕЛЕКЦИЈАМА

РФК Графичар није одиграо утакмицу петог кола Прве лиге Србије са Лозницом, због обавеза седморо играча у млађим репрезентативним селекцијама. У разговору са тренером Бошком Ђуровским портал Србијаспорт сумирао је учинак најмлађе екипе у Првој лиги Србије.

– Досадашње утакмице су показале да се ради о младом момцима, од којих је већина имали ватрено крштење у сениорској конкуренцији. Играмо добро, али нас не прате резултати, и очигледно плаћамо данак неискуству. Против Кабела имали смо шансе и реализацију, довољно да повратимо самопоуздање. Показало се да је лига јака доласком шест бивших суперлигаша са искусним играчима. Већина њих је задржала костур тима, мислим на Јавор Матис, Инђију, ОФК Бачку… лига никад јача а ми са 20 бонуса, убедљиво најмлађи.

Биће борбе да сачинимо стратегију како би момци постали прави професионалци – наводи искусни стручњак и додаје да ће тежити слободи у игри, да не буду у грчу. Каже да морају игру материјализовати резултатима, и да више не примају наивне голове. Кад се буде вратило самопоуздање, кад схвате да могу да се равноправно носе са ривалима, као што су играли у омладинцима Звезде, знаћу да смо успели. – Рекао је шеф за Србијаспорт.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767