РЕМИ НА ПРВОЈ ПРОВЕРИ У АУСТРИЈИ: ГРАФИЧАРУ МАЛО НЕДОСТАЈАЛО ЗА ТРИЈУМФ НАД ШТУРМОМ

Упркос бољој игру коју су пружили, „Графоси“ нису успели да забележе победу. Аустријска екипа је други и трећи погодак постигла са беле тачке, док екипа која се такмичи у Првој лиги Србије није искористила свој пенал, а такође јој је недостајало и среће, с обзиром на то да су у другом полувремену два пута погађали оквир гола.

Добро су изабраници Марка Неђића отворили меч и до вођства су стигли већ у деветом минуту. Мирко Николашевић је покушао ударцем са ивице шеснаестерца, али је изблокиран, након чега се лопта одбила до Николе Митуљикића, који се добро снашао и затресао мрежу аустријске екипе.

Штурм је изједначио већ након осам минута. Одлично изведен прекид у гол је претворио Џонас у 18. минуту. Ретко се дешавало током ове такмичарске године да Графичар прима гол из прекида, али Штурм је искористио прилику и вратио се у игру.

Деловало је да ће се на полувреме отићи са нерешеним резултатом, али се стрелац првог гола, Никола Митуљикић постарао да тако не буде. Уродио је плодом одличан пресинг Николе Кнежевића, а Митуљикић је поново на сличан начин преварио противничког голмана и донео ново вођство.

Други погодак Штурма био је, благо речено поклон. Имали су напад фудбалери аустријског тима, када је након једног одбитка унутар шеснаестерца Графичара, принудни арбитар, сигнализирао игру руком и показао на белу тачку, а Штурмов центарфор је у 67. минуту једанаестерац претворио у погодак.

Нешто више од десет минута касније уследио је нови пенал за Штурм. Страхиња Манојловић је оборио противничког нападача, након чега је аустријски тим први пут стигао до вођства.

Ипак, Графичар је у 87. минуту успео да избегне пораз. Поново је сјајан пресинг уродио плодом, Данкан Мекензи је одузео лопту и проследио је до Матеје Бубња, који је врхунски реаговао и погодио за коначних 3:3.

Наредни меч у Аустрији, Графичар игра у петак од 11.00 против Лиферинга, Б тима Салцбурга.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest