ПОДАТАК ЗА ПОНОС – У ОМЛАДИНСКОЈ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ (У19) КОЈА ЈЕ ОСТВАРИЛА ПЛАСМАН НА ЕП У СЛОВАЧКУ ЧАК ОСМОРИЦА ИГРАЧА ИЗ “РФК ГРАФИЧАР”

У младе вреди улагати! Стратегија давања шанси талентованим фудбалерима поново се показала као добитна комбинација за РФК Графичар, јер чак осморица чланова омладинске репрезентације (У19) која је остварила пласман на Првенство Европе у Словачку (18. јун - 1. јул) стижу из клуба са Сењака.

Екстра талентовани близанци Никола и Јован Митуљикић, неуморни везни играч Никола Кнежевић, стуб одбране Стефан Лековић, хитри десни бек Урош Лазић, голман Марко Ћопић, уз двојицу играча који су после добрих издања у полусезони прекомандовани у први тим Црвене звезде, Андреј Ђурић и Никола Станковић, понос су Графичара, који ове године обележава вредан јубилеј, 100-годишњицу постојања.

„Приоритет за наш клуб је да развијамо и унапређујемо играче како за Црвену звезду, тако и за све наше националне селекције. Зато нам је част што имамо толико фудбалера у омладинској репрезентацији, и што је наш први тим готово у потпуности сачињен од играча млађих од 20 година. Пласман екипе на ЕП нам показује да је неопходно да наставимо да дајемо прилику младим српским фудбалерима, да им омогућавамо што боље услове да направе корак између омладинске и сениорске конкуренције, укључујући врхунски стручни рад и што квалитетнију инфраструктуру“, рекао је Никола Ристановић, генерални директор РФК Графичар.

Задовољство пласманом на ЕП није крио Стефан Лековић, коме многи прогнозирају блиставу међународну каријеру.

„Било је доста еуфорије међу нама, утисци су невероватни, а ретко ко је веровао да ћемо успети. Били смо једно, борили се максимално и уз мало среће смо прошли. Сигурно да није било лако, чувао сам неке од најбољих светских талената, али играм сениорски фудбал већ пола године у Графичару и сигурно да ми је то помогло. Успеху је допринела и сјајна сарадња и атмосфера између свих момака у тиму, јер смо као једна породица“, рекао је Лековић.

Урош Лазић је чекао две године да поново постигне гол за репрезентацију, а погодак је стигао у прави час.

“Осећај је изванредан, поготово јер сам погодио мрежу опет против Норвешке. Кроз главу ми је пролазило само то да морамо да идемо на Европско и то се и остварило. Желимо да докажемо и покажемо колико можемо, постављамо велике циљеве – финале, чак и трофеј. Изузетно добро познајемо једни друге, знамо како дишемо, како са момцима из Графичара, тако и са свима осталима. Фанстастичан је осећај када изађемо на терен у дресу репрезентације, певамо химну и радујемо се успеху своје земље“, истиче Лазић.

Међу најбољим појединцима у националном тиму је и „моторино“ Никола Кнежевић.

„Остварен је велики успех, претходни дани су изгледали стварно одлично. Тренирали смо како треба и добили награду на утакмицама. Играње против најбољих репрезентација и младих фудбалера на свету доноси неизмерно искуство. Могу да кажем да свима у најмању руку парирамо по квалитету и таленту. Потрудићемо се да се не зауставимо на овоме“, закључује Кнежевић.

Србија се на ЕП у Словачкој налази у групи Б заједно са Енглеском, Израелом и Аустријом. Први меч наши омладинци играју 19. јуна против Израела.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767