ГРАФИЧАР СПАЈА МЛАДОСТ И ИСКУСТВО: СЕНЕГАЛАЦ ПОЈАЧАО КОНКУРЕНЦИЈУ У ОДБРАНИ

Фудбалски клуб Графичар после довођења искусних и прекаљених асова Филипа Касалице, Андрије Калуђеровића, Милоша Стојчева и Ђорђа Ђурића ангажовао је тек пунолетног Сенегалца Фол Фалуа, који може да игра на неколико позиција у тиму.

Фалу има тек 18 година, игра на позицији штопера и са Графосима је уговорио сарадњу до јуна 2025. године.

Овај сјајни, веома талентовани фудбалер претходно је играо за Дакар Атлетик клуб.

Фалу у Графичар стиже као велико појачање и као играч који одмах може у великој мери да помогне екипи коју са клупе предводи Марко Неђић.

Графичар је са Фалуом наставио тренд довођења талентованих и квалитетних играча, који представљају појачања како за наредну сезону, тако и за оне које су пред нама.

На Сењаку једва чекају да виде Фалуа на терену и верују да је реч о фудбалеру који тиму Марка Неђића може много да помогне у будућности и уједно буде један од потенцијално највећих излазних трансфера развојног тима Црвене звезде.

„Веома сам срећан што сам потписао за Графичар. Клуб има један сјајан пројекат који ми је представљен и сматрам да ћу бити веома добар део и шраф тог пројекта. Осећам се као код куће, јер су ме сви прихватили на најлепши начин. Ово је прелепа земља, људи су веома добри, веома љубазни и због тога је све лакше“ – први су утисци Фалуа.

Лепу слику о нашој земљи Фалу је пренео и својим сународницима.

„Недавно сам био кући, у Сенегалу и тамо сам причао догодовштине из Србије. Причао сам им о Графичару, да је то један велики клуб, са великом историјом и да ће се у будућности све више причати о њему.“

Симпатични Сенегалац већ је задобио симпатије саиграча и стручног штаба.

„Што се тиче наредне сезоне, не можемо да унапред планирамо или обећавамо где ћемо завршити на табели, али оно што можемо јесте да обећамо да ћемо дати заиста све од себе како би били најбољи могући. О саиграчима имам све најбоље да кажем. Веома су талентовани фудбалери, али и сјајни момци. Најбољи однос имам са Матићем, Манојловићем, Стајићем, Илићем и Ибањезом и они ми доста помажу да научим језик и прилагодим се што брже“.

Фалуа одликује завидна техничка и тактичка обученост.

„Што се тиче моје игре, мислим да су ми највеће предности и атрибути моје физикалије, као и изношење лопте  пас. О манама, не знам шта бих рекао, нема ничег конкретног, а опет на толико тога има да се ради“ – закључио је нови фудбалер Графичара.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767