ПАРТИЗАН ПОБЕДИО У ДРАМАТИЧНОЈ УТАКМИЦИ ПРОТИВ ГРАФИЧАРА И ПРОШАО ДАЉЕ У КУПУ СРБИЈЕ

Београд, 24. децембар 2023. - Узбудљива утакмица између ФК Партизан и РФК Графичар, одиграна на стадиону ФК Партизан у оквиру осмине финала Купа Србије, оставила је фудбалске навијаче у неизвесности до последњег тренутка.

Млади Графоси су изненадили своје противнике тако што су повели голом Ајдара у 64. минуту, доносећи наду својим навијачима у могућност сензације. Међутим, радост Графичара била је кратког даха, јер је само два минута касније Бабацар добио црвени картон, остављајући свој тим с играчем мање на терену.

Унаточ бројчаној инфериорности, Графичар је храбро одолевао притиску противника све до 79. минута, када је ФК Партизан успео постићи гол и изједначити резултат. Утакмица је тада отишла у продужетке, а ни тада није било одлучујућег гола.

Одлука је пала у узбудљивој пенал серији, где су играчи Партизана били прецизнији, осигуравајући својој екипи пролазак у четвртфинале Купа Србије. Навијачи Графичара могу бити поносни на храбру борбу свог тима, посебно с обзиром на чињеницу да су играли с играчем мање већи део утакмице.

Иако су Графоси испали из даљег такмичења, ова утакмица ће остати упамћена по храбром наступу младих играча Графичара и напетој борби до самог краја. ФК Партизан сада се припрема за наредне изазове у Купу Србије, док Графичар окреће пажњу ка лиги и будућим приликама да покажу свој таленат и снагу.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767