НЕУСПЕХ У ПРВОМ ПРИПРЕМНОМ МЕЧУ: ГРАФИЧАР ПОРАЖЕН ОД ЗАГЛЕБЈА!

Наш тим одмерио је снаге са чланом елитног ранга Пољске, Заглебјем, и чета Марка Неђића уписала је неуспех – коначан резултат гласио је 0:3 (0:1). Први део игре био је изједначен, а пољски тим до предности је дошао у 18. минуту после прекида. Касалица је имао сјајну шансу да изједначи у 30. минуту, али је противнички голман био на нивоу, те се на одмор отишло резултатом 0:1. Блицкригом у наставку и головима у 50. односно 51. минуту, Заглебје је дошло до велике предности. Одличну шансу у 78. минуту имао је и Андрија Калуђеровић, али је лопта отишла мало поред гола, а нешто касније исти играч нашао се у још две прилике, ипак, промене резултата није било те је на крају остало Графичар – Заглебје 0:3. За наш тим меч су почели 98 Манојловић, Радојевић, Вукићевић, Јовановић, Недељковић, Васиљевић (капитен), Ћурић, Димитрић, Стојчев, Касалица и Бубањ, а у наставку су играли: Гутеша, Бајић, Петровић, Мркела, Вицо, Стајић, Крсмановић, Николашевић, Калуђеровић Мијатовић и Цветковић.

По завршетку меча своје утиске изнео је шеф стручног штаба, Марко Неђић.

– Данас је прва утакмица, а Заглебје, као што знате, већ завршава припреме, момци су уиграни. Ми имамо доста нових момака, добили су сви шансу по полувреме, једино су Крсмановић и Мркела који су били прехлађени играли мало мање, по пола сата. План је испуњен, радује ме доста направљених шанси и што смо извршили притисак који смо хтели. Први гол смо примили из прекида, у другом полувремену су пала два брза гола, али сам задовољан. Можда чак више првим полувременом и поред тога што смо у другом имали изгледније шансе. Идемо даље да се уигравамо, али сам, све у свему, јако задовољан – истакао је Неђић, па се дотакао и повређених играча:

– Лакше су повреде и Ибањеза и Ђурића, нисмо хтели да ризикујемо, биће спремни већ за следећи тренинг.

Филип Васиљевић такође је био незадовољан резултатом, и поред тога што је игра деловала више него коректно.

– Играли смо добро, нисмо искористили своје шансе, а противник је то сурово казнио из прекида и наших ситних грешака. Настављамо да радимо у истом ритму, ово нам је била тек прва утакмица и у наредним очекујемо да ће све доћи на своје.

 

У изостанку Луча Ибањеза Васиљевић је носио капитенску траку и открио нам је како се осећао:

– Први пут сам био капитен од старта утакмице. Велика је част носити траку Графичара и предводити овакву екипу момака. Надам се да ћу следећи пут имати више среће, те да ће се добра игра наградити и резултатом.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest