НА СЕЊАКУ МИСЛЕ НА БУДУЋНОСТ: МЛАДИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ЈАМАЈКЕ НОВО ПОЈАЧАЊЕ ГРАФИЧАРА

Данкан је са националним тимом своје земље учесвовао на КОНКАКАФ Купу а након репрезентативних обавеза прикључио се тиму Марка Неђића на припремама на Златибору.

“Припреме напредују сјајно. За сада иде све у правом смеру. Имао сам блажу повреду, која ме је пар дана спречила да тренирам, али је све сада у најбољем реду“ – рекао је на почетку разговора Данкан.

“Играње за национални тим било је сјајно искуство. Увек је част и срећа репрезентовати своју земљу. Нажалост, поражени смо у четвртфиналу квалификација за Светско првенство у У20 категорији. Ипак, поносан сам на момке, на борбу и пружено залагање.”

Млади фудбалер са Јамајке недавно је потписао трогодишњи уговор са развојним тимом Црвене звезде.

„Моји први утисци по потписивању уговора са Графичаром су сјајни. Био сам веома задовољан начином како су ме сви прихватили и како су пријатељски настројени. Могу слободно да кажем да сам позитивну енергију и дух осетио од првог тренутка и то је нешто што ми много значи.“ – истиче везни фудбалер и додаје да фудбал доживљава као забаву и прилику да испуни свој животни сан.

„У Графичар сам дошао прво путем пробе. Моје размишљање тада било је да се покажем на најбољи начин и да се забавим. Рекао сам себи да морам да уживам у искуству и сваком проведеном дану али и да морам да дам све од себе да бих некоме показао какав сам фудбалер. Срећом, управо то се и десило. Остварио сам свој животни сан, а то је да постанем професионални фудбалер.“

 

Тим са Сењака посебну пажњу посвећује развоју младих играча и у претходној сезони екипа Марка Неђића важила је за убедљиво најмлађу у Првој лиги Србије.

„Пројекат који Графичар има ми се од самог старта свидео. Не може да се каже да много клубова има такву замисао и средину. Веома је добро што клуб инвестира у будућност и у развијање младих и талентованих играча. Сјајно је што постоји и баланс и што су ту играчи који имају доста професионалног искуства и служе нам као прави ментору. Ту пре свега мислим на Ибањеза, Касалицу, Калуђеровића и Стојчева. Заиста покушавам да упијем и научим што више ствари могу од њих, јер имају шта да ми покажу.“

Данкан је причао о разликама и сличностима његове домовине – Јамајке, и Србије, у којој започиње професионалну каријеру.

„Јамајка је много удаљена од Србије и засигурно је другачија. Пре него што сам долазио у Србију, очекивао сам да ћу имати заиста тежак посао да се навикнем и прилагодим. Велика је разлика у времену, храни, култури, као и у комуникацији. Ипак, за сада време уопште није било проблем. Изненађујуће је и то што заиста уживам у храни и генерално стилу и начину живота. Признајем да је највећи изазов језичка баријера. Покушавам да научим што више речи на српском, али је веома тежак језик. Срећом, неки тренери и саиграчи који причају енглески ми доста помажу и хвала им на томе. Тренутно, заиста ми се свиђа Србија. Људи су веома љубазни и све је прелепо.”

Позитивна искуства на почетку боравка у Србији, пренео је и својим сународницима на Јамајци.

“Причао сам фамилији, пријатељима и осталим људима заинтересованим за моје путовање и досадашње искуство у Србији. Рекао сам им да је Графичар сјајан клуб, да дају посебан акценат на младе фудбалере и сви су се сложили да је такав клуб право место за мене. Пренео сам им заиста искрено сјајне утиске које сам понео из Србије”

Данкан Мекензи већ је уписао прве минуте за Графичар током контролних мечева. Може да покрије више позиција у везном реду и нападу.

„Мој фудбалски узор је Лионел Меси. Што се тиче моје игре, мислим да су ми најбољи квалитети пас и преглед игре, као и дриблинг. Ако бих морао да истакнем неку ману, то би били ваздушни дуели. Што се тиче позиције на којој се видим, сигурно да би идеална била офанзивни везни, али немам никакав проблем да се прилагодим свим захтевима стручног штаба.”

За крај, о амбицијама клуба у наредној сезони каже:

„Наш тим је способан за велика дела и велике успехе. Верујем да можемо да изборимо промоцију у Суперлигу, поседујемо све квалитете“ – закључио је Јамајчанин.

 

Графичар такмичење у Првој лиги Србије отвара 30. јула у Шапцу. Дуел тима Марка Неђића са екипом Мачве заказан је за 20 часова.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767