МНОГО РАЗЛОГА ЗА ОПТИМИЗАМ: ГРАФИЧАР СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ СТАРТ СЕЗОНЕ

Тим Марка Неђића одиграо је четири контролне утакмице и остварио учинак од две победе, једног ремија и пораза, уз гол разлику 8:1.

Прву утакмицу на Златибору првотимци Графичара одиграли су против Рудара из Пљеваља.
Маестрална партија изабраника Марка Неђића обезедила је победу над црногорском екипом од 5:0, а у редовима Графоса се чак пет фудбалера уписало у стрелце. Мрежу Рудара затресли су Филип Касаица, Мирко Николашевић, Матеја Бубањ, Александар Кахвић и Андрија Калуђеровић. На мечу се истакао и капитен Графичара – Луис Ибањез, који је поделио две асистенције.

 

Графичар – Рудар Пљевља 5:0 (2:0)

Стрелци: Касалица у 14, Николашевић у 34, Бубањ у 50, Кахвић у 67. и Калуђеровић у 87. минуту.

Графичар: Гутеша, Илић, Мркела, Фол, Петровић, Ибањез, Шљивић, Мијатовић, Стојчев, Николашевић и Касалица.

Играли су још: Маринковић, Лазић, Лечић, Гочобија, Радојевић, Стајић, Мимовић, Ј. Митуљикић, Димитријевић, Калуђеровић, Данкан, Кахвић, Бубањ.

Ни на другој утакмици играчи тима са Сењака нису смањивали гас, савладали су Инђију резултатом 3:0. На самом старту дуела истакао се талентовани голман Графичара – Страхиња Манојловић, који је у два наврата рефлексним одбранама спречио вођство противника. У наставку игре Графичар је у потпуности контролисао ритам меча и био бољи ривал до краја сусрета. Филип Касалица је у првом полувремену предводио екипу са капитенском траку, што је крунисао са две изврсне асистенције, најпре Мирку Николашевићу, а затим и Јовану Шљивићу. Последњи погодак на мечу постигао је Андрија Калуђеровић, након дивног додавања Милоша Стојчева.

Графичар – Инђија 3:0 (2:0)

Стрелци: Николашевић у 13, Шљивић у 28. и Калуђеровић у 67. минуту.

Графичар: Манојловић, Илић, Лечић, Фол, Радојевић, Васиљевић, Шљивић, Мијатовић, Бубањ, Николашевић, Касалица.

Играли су још: Станковић, Мимовић, Лазић, Гочобија, Мркела, Петровић, Ибањез, Ј. Митуљикић, Данкан, Димитријевић, Стојчев, Калуђеровић, Кахвић.

Након две победе, уследио је пораз Графичара на припремама, када је минималном разликом био бољи Железничар из Панчева, а једини стрелац на мечу био је Петровић. Ипак, далеко од тога да су изабраници Марка Неђића играли лоше на овом сусрету, јер је резултат врло лако могао да превагне на другу страну. Претили су фудбалери Графичара у неколико наврата преко Милоша Стојчева, Николе Кнежевића и Давида Петровића, међутим лопта једноставно није хтела у гол. Свакако, меч против Железничара био је сјајна припрема за Графичар, због сличних дуела и ривала који их чекају наредне сезоне у Првој лиги Србије.

Графичар – Железничар Панчево 0:1 (0:0)

Стрелац: Петровић у 65. минуту.

Графичар: Манојловић, Илић, Петровић, Фол, Ибањез, Стајић, Шљивић, Мијатовић, Стојчев,Николашевић, Касалица.

Играли су још: Станковић, Мимовић, Лазић, Гочобија, Мркела, Лечић, Радојевић, Митуљикић Ј, Васиљевић, Димитријевић, Бубањ, Калуђеровић, Кахвић, Кнежевић.

 

На генералној проби пред почетак нове сезоне Графичар је ремизирао без голова против грчког Суперлигаша, екипе Панетоликоса. Стварали су Графоси шансе током читавог меча, а највише су се истакли Филип Касалица, Никола Кнежевић и Матеја Бубањ, док су на голу су били маестрални Страхиња Манојловић и Александар Станковић. Изврсна утакмица против екипе која се такмичи у најјачем рангу грчког фудбала.

 

Графичар – Панетоликос 0:0

Графичар: Манојловић, Илић, Јовановић, Фол, Ибањез, Стајић, Шљивић, Кнежевић, Стојчев, Калуђеровић, Касалица.

Играли су још: Станковић, Петровић, Васиљевић, Ј. Митуљикић, Мијатовић, Николашевић, Бубањ, Кахвић.

Изабраници Марка Неђића сезону започињу већ 31. јула када ће у оквиру првог кола Прве лиге Србије гостовати Мачви у Шапцу, а ту утакмицу моћи ћете да испратите на Звезда ТВ-у, као и на истоименом Јутјуб каналу. Почетак је заказан за 20 часова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest