ГРАФИЧАР ЈЕ НАЈЕФИКАСНИЈИ ТИМ ПРВЕ ЛИГЕ: ПОБЕДУ НА БАЊИЦИ ПОТПИСАЛИ “РЕЗЕРВИСТИ”

Да нису двапут испустили предност у Шапцу и уместо ремија 2:2 освојили три бода, фудбалери Графичара били би изједначени са ИМТ-ом по максималном учинку у прва три кола Моззарт Бет Прве лиге. У другом колу савладали су Лозницу 5:1, а вечерас и Рад 3:0 у гостима.

Није више новост да тим са Сењака игра сјајно под командом некадашњег тренера млађих категорија Црвене звезде, Марка Неђића, што је потврђено и ове недеље на Бањици. Константно су гости вршили притисак на ривала, а измене које је направио млади стратег испоставиле су се као пун погодак. Сва три гола постигли су играчи с клупе.

Стрпљење и упорност Љубичастих исплатили су се у 76. минуту, када је Андрија Калуђеровић реализовао пенал. Потом је у 86. Јован Митуљикић дуплирао вођство, а победу је оверио Матеја Бубањ у четвртом минуту надокнаде.

Вредне помена су и партије које су приказали Милан Илић, такође резервиста у овом мечу, и Јован Шљивић, који је градио игру Графичара у првом полувремену, а онда у 76. минуту уступио место имењаку Митуљикићу.

Новом победом Графичар је показао да нису без основа приче о жељеном пласману у плеј-оф и маштање о Моззарт Бет Суперлиги, док је Рад остао на једном боду и некада стабилном суперлигашу очигледно предстоји нова турбулентна сезона. У следећем колу, 20. августа, Звездина филијала дочекује ИМТ у мечу који би могао да донесе одличан фудбал.

Графичар: Манојловић, Ибањез, Петровић, Јовановић, Лазић, Стајић, Кнежевић, Касалица, Стојчев, Мијатовић.

Играли су још:: Илић, Ј.Митуљикић, Калуђеровић, Бубањ, Николашевић.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest