ЛУЧО ХВАЛИ МЛАЂЕ КОЛЕГЕ: ВИЛИ И ДАВИД МОГУ НА ВЕЛИКУ СЦЕНУ!

– Имам поред себе два млада играча који имају потенцијал да једног дана буду леви бекови у Црвеној звезди. Слушају, како тренера, тако и нас старије играче. Трудимо се да их усмеримо да они не направе грешке које смо ми правили када смо били њихових година. Да њима буде лакше када заиграју на великој сцени – истакао је популарни Лучо.

Млади фудбалери сложили су се да им је велика част што могу да уче од, сада већ чувеног, Аргентинца.

– Учим много, велика је част што ми је он саиграч. Некада ми је био идол у Звезди, а сада смо саиграчи – рекао је Виктор Радојевић, а на његове речи надовезао се Давид Петровић који може да покрије више позиција на терену:

– Могу да се снађем на позицијама штопера и левог бека. Свеједно је, шта ми тренер каже, то играм. Прија што је играч Лучовог искуства уз нас, учимо сваки дан уз њега и уживамо са њим на терену.

Ибањез је играо пуно важних утакмица, а оне са највише набоја биле су у Аргентини, али и Србији где је наступао на „вечитом дербију“. Лучо је сигуран да би се млади фудбалери снашли на великој сцени.

– Ја мислим да би се снашли, поготово Вили. Он је такав да сам сигуран да би могао да игра на великој сцени, дербије и у Аргентини, али и Србији. Волео бих да их једног дана видим на Маракани, да могу да их гледам у Суперлиги. Када видим младе играче да напредују и оду у већи клуб, ми смо ту да им помогнемо – истакао је Ибањез.

Занимљиву анегдоту открио нам је Давит Петровић.

– Вили и ја смо заједно тренирали, четири године, код тренера Неђића. Од малих ногу нам је усадио тај победнички менталитет и притисак, да би што боље играли – открио је Петровић, а на ово се надовезао Лучо Ибањез:

– Ко је од вас двојице играо у првих 11? – питао је Ибањез, а Давид је са осмехом на лицу одговорио:

– Обојица, ја сам играо штопера, он је играо бека. А једно време сам ја играо левог, а он десног бека.

Давид је показао да је од Луча научио и да изводи слободне ударце, па је тако победио у једном изазову на тренингу. Ибањез је, ипак, остао шокиран:

– Он победио? Нисам ја видео да је погодио… Од тих 20 пута је једном погодио? – упитао је насмејани Лучо, а Давид је додао да је учио од свог капитена, али да ће га превазићи:

– Гледао сам од њега, али нема он то – насмејао је све за крај Давид Петровић.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest