ДУШАН АНЂЕЛКОВИЋ ЈАСАН: ЦИЉЕВИ ОСТАЈУ ИСТИ, ОВО ЈЕ ПРАВА ИСТИНА О ДОНАЛДУ!

Спортски директор Графичара говорио је о актуелним темама у клубу са Сењака.

Фудбалери Графичара се, полако, али сигурно, спремају за изазове у пролећном делу сезоне.

Чета Марка Неђића налази се у Лари, прелепом делу Анталије у ком има апсолутно све услове за одличан рад.

Играчи се доказују, форма се бруси, а последње коцкице се склапају како би тим и у наставку сезоне наставио са одличним играма и зацртаним циљевима. Спортски директор клуба, Душан Анђелковић, сумирао је досадашњи ток припрема и прелазног рока.

Тренер Марко Неђић на располагању има 30 играча, међу којима има доста нових имена. Ко је све појачао Графичар?

– Од новајлија су ту Димитрић, Крсмановић и Вицо. Радујко, Црнојевић, Вукићевић, Цветковић и Недељковић прикључени су из млађих категорија, како Црвене звезде, тако и Графичара. Млађи играчи имаће прилику да се докажу тренеру Неђићу и он ће на крају одлучити ко је задовољио. Треба размислити и о томе на којој позицији нам је највише потребан играч јер када ми прикључујемо фудбалера из млађих категорија ми му морамо оставити простора за игру па водимо рачуна о томе.

Какав је статус искусних играча, да ли ће они остати у тиму?

– Калуђеровић, Касалица, Ђурић и Ибањез су јако важни за овај тим. Јако је важно да млађи играчи напредују уз њих, што се видело и у претходном периоду. Презадовољни смо односом старијих играча према тренингу, игри, али и понашању ван терена. Дају пример младима како треба да се понашају и развијају.

Неколико фудбалера напустило је екипу, почев од Јована Митуљикића, затим Николе Кнежевића, Лазића, Илића… Да ли ово утиче на амбиције клуба на пролеће?

– Уверен сам да не утиче. Они су јако добри играчи и одлично су играли, са једне стране нам је жао што су отишли јер су били важан део овог колектива, али са друге стране смо срећни јер је то један искорак у њиховој каријери и доказ да смо сви ми овде радили добро. То је доказ да су отишли на један виши ниво, у Суперлигу. Илић је отишао у Јавор, Лазић у Јавор, Кнежевић је отишао у први тим Црвене звезде, тренирао је са њима, сада је на позајмици у Напретку. Браћа Митуљикић су исто били у првом тиму Звезде, Јован је отишао на позајмицу у Младост ГАТ, Никола је остао у црвено-белом дресу, играо је и на пријатељској утакмици против Лехије. Стварно смо задовољни што су они отишли на тај виши ниво, а са друге стране направили смо костур тима, дошла су појачања, прикључени су неки играчи из омладинске школе, пратићемо до краја прелазног рока да ли ће доћи још неко, могуће је да хоће.

Графичар је јесењи део сезоне завршио на другом месту Прве лиге Србије, да ли је приоритет пласман у Суперлигу?

– Ми смо развојни тим и приоритет је да млади играчи напредују из дана у дан. Од првог дана када смо на Златибору били, ми идемо сваку утакмицу на победу и желимо да будемо што боље пласирани. Играмо растерећено, али и нападачки што је најбоље за развој младих играча. Циљ, дакле, остаје исти.

Поред појачања и одличног рада на тренинзима, напредује и изградња стадиона. Можете ли нам рећи нешто више о томе?

– Радови на стадиону напредују фантастично. Постављен је и терен, мислим да ће до краја ове полусезоне бити све готово. Стадион ће бити један од најлепших у Србији, посебно због те локације, није велики, али има све што је потребно и испуњава све норме модерних стадиона. Клуб улаже пуно средстава и труда. Сви причају о томе и труде се да буде перфектно. Како у самом тиму, тако и у инфраструктури, стварно све иде како треба и до лета ће све бити, ја се надам, завршено.

Фудбалер који је изазвао доста пажње ових дана је Мичел Доналд који се придружује екипи у Турској. Да ли је он нови првотимац Графичара?

– Са Доналдом смо у контакту око 20 дана. Мичел Доналд долази данас у Анталију. Ја сам са њим и играо око две године у тиму Звезде. То је једно велико име, био је и капитен Црвене звезде. Имао је једну велику паузу, он долази овде, тренираће са нама и ми имамо један одређени договор са њим, али не могу ништа више од тога да кажем јер је имао ту дугу паузу. И он је изразио жељу да дође, што је успех нас у Графичару, да једно такво име хоће да дође, као што је један Луис Ибањез својовремено дошао у наш тим. Доналд једва чека да дође, ми једва чекамо да се он појави, али тренутно ништа више од тога не можемо да кажемо. Мислим да треба сви као једна породица, Црвена звезда и Графичар, да бринемо о бившим играчима. И мислим да је ово велика ствар за клуб, али и за Прву лигу Србије, као и када је Луис Ибањез долазио. Пошто ја Доналда познајем, као што познајем и остале старије играче који су код нас и који су велики професионалци, сигуран сам да он не би дошао само да заврши каријеру, већ би дао максимум. Сви дају максимум, како на терену, тако и у понашању ван терена и уопште немам сумњу да ће ако све буде завршено ово бити један велики плус за Графичар и Прву лигу Србије.

За крај, да ли ће бити још долазака и одлазака или је прелазни рок завршен?

– Не могу сто одсто да кажем, али мислим да хоће. На шефу стручног штаба је да до краја ових припрема и до почетка нове сезоне, а у комуникацији са мном и руководством клуба, донесе ту одлуку. Свакодневно смо у контакту са челним људима, са Слобом Говедарицом, се чујем неколико пута сваки дан. Упућен је у све и имамо сјајну комуникацију. Исто тако, сјајну комуникацију имамо и са Митром Мркелом, Звезданом Терзићем. Имамо информације у вези свега, што је јако битно. Атмосфера је добра, стручни штаб је јако добар и баш сам задовољан како раде. Све је у суштини одлично.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767