БРАЋА МИТУЉИКИЋ: На „јави“ победа против Радничког, у „сновима“ припреме са првим тимом Звезде

Браћа Јован и Никола Митуљикић крупним корацима газе теренима Прве лиге Србије. Након прекоманде из Омладинске школе у сениорски фудбал, било је и оних сумњичавих, који нису били сигурни да ли ће првенствено физички, једнојајчани близанци рођени 2003. године моћи да одговоре изазовима другог по рангу квалитета такмичења. Сада дилеме нема, постава Графичара готово да не може да се замисли без вижљастих Неготинаца.

Јован је постигао два гола и уписао четири асистенције, док је Никола три пута био стрелац и уписао исти број додавања за гол као његов брат. И пред меч са Радничким из Сремске Митровице који се игра данас на терену Омладинске школе Црвена звезда, Бошко Ђуровски издиктираће стартних 11 у којем ће готово сигурно бити имена Звездине браће Митуљикић.

 

– Велика је разлика између јуниорског и сениорског фудбала. Све је много захтевније. Играмо против много старијих, искуснијих играча. На почетку није било лако, требало нам је неколико утакмица да се привикнемо. Сада је већ мног лакше – започиње Јован причу за клупски сајт.

 

– Мора много више да се трчи. Много је теже добити дуел, потребна је беспрекорна физичка спрема – надовезује се Никола.

 

Графичар је до сада остварио три победе, последњу против Тимока у којој је Јован био стрелац другог и асистент код првог гола, Андрије Радуловића.

 

– Извео сам леп дриблинг пре него што сам асистирао Радуловићу. Не жалим наравно што нисам сам завршио акцију, фудбал је тимски спорт. А Радуловић још није платио пиће – рекао је Јован и навео нас да њега и брата Николу питамо за атмосферу у тиму.

 

– Мислим да се атмосфера која влада у тиму најбоље види код прославе голова. Сви смо изузев неколицине искуснијих играча дошли из омладинског фудбала. Помажемо једни друге колико год можемо. Добро се познајемо, годинама смо били саиграчи у млађим категоријама. Од искуснијих играча највише се дружимо са Матијом Мркелом – говори Никола а Јован потврђује.

 

Овогодишњи циљ развојног тима Црвене звезде био је пласман у средину табеле и формирање играча који би могли да се ставе на располагање Дејану Станковићу.

 

– Нисмо баш најбоље започели сезону, али играмо све боље и боље. Победили смо Бачку, играли нешто лошије против Златибора а онда поново заблистали против Тимока. Желимо да вежемо неколико добрих резултата. Већ данас имамо прилику да се прикључимо средини табеле ако победимо Раднички из Сремске Митровице – резонује Јован.

 

До краја полусезоне остало је нешто више од месец дана. Након тога, Митуљикићи иду на заслужени одмор па…

 

– Надамо се на припреме са првим тимом. Видећемо, има још до тога. Сада смо максимално фокусирани на игре у Графичару и како да помогнемо екипи да оствари што боље резултате – каже Никола.

 

А ако се у једном тренутку деси ситуација да их фудбалски пут раздвоји и да морају да крену на супротне стране…

 

– Нисмо размишљали о томе – поручују у глас Звездина браћа Митуљикић. .

 

Графичар и Раднички из Сремске Митровице играју заостали меч Прве лиге Србије данас од 14 часова на терену Омладинске школе фудбалског клуба Црвена звезда.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest