АНДРИЈА РАДУЛОВИЋ: Долази наше време, Ибањез капитен и ван терена

Речи помоћника Боша Ђуровског, Александра Јевтића да Графичар има најквалитетније младе играче у Србији, добиле су потврду у победи тима са Сењака против Бачке. Јован Митуљикић и Илија Бабић са по једним и Андрија Радуловић са два постигнута поготка потписали су убедљиву победу против доскорашњег Суперлигаша, екипе Бачке. Тим са севера Србије у досада одиграних 11 кола примио је свега осам голова. У среду, на терену Омладинске школе фудбалског клуба Црвена звезда, чак четири.

И поред нешто слабијег старта сезоне, уверавали су у Графичару да нема разлога за бригу и да ће екипа коју са клупе предводи легенда црвено-белих када се „намести“ и када се коцкице посложе бити тврд орах свим Прволигашима. Графичар је једини тим у доњем делу табеле, односно слабије пласиран од осмог места који има позитивну гол разлику. Против Будућности, Јавора, Рада, Мачве, па и Инђије недостајало је спортске среће али и искуства у ногама и главама момака од којих већина игра своју прву сезону у сениорском фудбалу.

Тешко је на већини играча Графичара пронаћи и назнаке браде на лицу али и такви голобради одају утисак зрелих личности, сигурних у своје квалитете и реалних по питању остварених резултата.

Искрено нисам задовољан својом формом и игром. Радим и трудим се максимално на тренинзима јер је то једини начин да достигнем форму какву желим – говорио је дан пре меча са Бачком двоструки стрелац Андрија Радуловић.

Сви који прате фудбал у Србији, посебно младе играче знају да рођени Которанин има све предиспозиције да једног дана, не тако далеко, задужи опрему неког од клубова из „Лига петице“. Издржао је Радуловић бројне проблеме са повредама, прелом кључне кости, мононуклеозу која га је од терена одвојила на шест месеци али није одустајао.

Породица, пријатељи и људи који воде бригу о мојој каријери су ми много помогли. Било је тешких тренутака који су ми тестирали карактер, био сам на бројним искушењима из којих сам се трудио да изађем још јачи. Такође и велики број мојих саиграча у Графичару су заједно са мном делили свлачионицу и у млађим категоријама Црвене звезде. Изградили смо велико заједништво, храбримо и бодримо једни друге – поручују ван терена, још увек стидљиви Андрија који невољно говори пред камерама и микрофонима.

А онда током утакмице против Бачке дао је две „изјаве“. Обе левом ногом, прву у 34. а другу у 58. минуту.

Знали смо да нам треба једна сигурна и убедљива победа да подигнемо самопоуздање. Доста бодова смо просули по мом мишљењу, незаслужено. Успели смо делом до сада пропуштено да надокнадимо против Бачке, међутим, тај тријумф нам неће много значити ако не наставимо да освајамо бодове и у наредним мечевима. Много ми значе голови које сам постигао, међутим не желим да истичем лични учинак. Свака победа као и пораз су заслуга, односно кривица свих нас у тиму. Већ у недељу гостујемо у Ужицу. Идемо на гостовање још једном доскорашњем Суперлигашу, екипи Златибора са жељом да се вратимо са нова три бода – не скрива оптимизам Радуловић, који се за титулу првог бомбардера тима константно намеће са искуснијим, капитеном, Ибањезом.

Сви смо срећни што у екипи имамо такву једну играчку и људску величину као што је Лучо. Он је наш капитен и на терену и ван њега. Упијамо сваки његов савет јер је много тога прошао у каријери и због тога, али и начина на који приступа сваком тренингу и утакмици имамо огромно поштовање према њему. Сви знамо какву је статистику имао док је играо у Звезди, када је постигао десет и асистирао за 15 голова. Код прекида се договарамо ко ће их изводити, углавном све зависи од тренутка, осећаја, форме – закључује суперталентовани Андрија Радуловић.

Наредни меч екипа Графичара игра у недељу против Златибора на стадиону Слободе у Ужицу.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest