ЖЕЉКО КОЛИЋ – СИМБОЛ ГРАФИЧАРА, НАЈБОЉИ ИГРАЧ У ИСТОРИЈИ КЛУБА

Жељко је први аматерски репрезентативац наше земље. Много пута током каријере одбијао је да пређе у други клуб и постане професионалац, баш због огромне љубави према Графосима.

О посвећености љубичастој боји говори и његова изјава да је Графичар клуб у који се заљубите и остајете му верни цео живот.

Осим фудбалског умећа, био је познат по Београду и по свиркама које је правио. Свирао је гитару. Сцене у серији „Грлом у јагоде“, са свирки са Ташмајдана, верује се да су рађене на основу свирки на којима је наступао Жељко Колић. Свирке на Чубури су такође биле препознатљиве у граду.

Анегдота која се и данас препричава је са једних припрема у Макарској. Играчи су остали без пара последња два дана, када је Жељко отишао до хотела са великом терасом и направио договор да наредних два дана свира без хонорара, а да играчи заузврат имају могућност да једу у хотелу. Прича се да су остали сви после још седам дана на опште задовољство и хотела и фудбалера.

 

Задовољство нам је да Жељко и данас присуствује раду Скупштине клуба, а пожелели бисмо му добро здравље и енергију још много година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest