СТВАРАМО ЖИВОТНЕ ШАМПИОНЕ

Желели смо да их додатно упознамо са идејом пројекта, а то је пре свега ревитализација образовне и педагошке улоге фудбала, користец́и позитиван утицај који фудбалски тренери имају на децу и младе.

Графичар су представили Никола Ристановић, генерални директор клуба, као и Ранка Митровић, руководилац друштвено-одговорних активности које спроводимо. Истакли смо да је најважније да од наших играча стварамо боље људе, а како се здраве навике стичу од детињства, много времена и труда посвећујемо подстицању образовања код најмлађих.

Александра Кнежевић, координаторка пројекта, деци је говорила о томе како је спорт много више од физичких перформанси и врхунских резултата, и да га треба ставити у контекст дружења, учења, стицања нових знања и вештина, забаве. Родитељи су сазнали и да се у склопу активности организују фудбалски кампови широм региона који су бесплатни, али још важније – то су места на којој малишани стекну важна другарства и искуство које дуго памте.

Пројекат се реализује кроз ЕРАСМУС+ програм у области спорта. Координатор је Развојни центар за младе из Београда. Конзорцијум окупља партнере из омладинског, образовног и спортског сектора из Србије, укључујући и наш клуб, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Турске.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767