РФК ГРАФИЧАР: Реконструкција стадиона при крају, постављени рефлектори

У сезони у којој РФК Графичар прославља редак јубилеј, 100-годишњицу клуба, фудбалски стадион на Топчидерској звезди полако поприма обрисе здања у складу са европским стандардима. Корак ка унапређењу спортске инфраструктуре у овом делу Сењака је и постављање рефлектора које је изведено протекле седмице, чиме се Графичар придружио клубовима у Србији који могу да се похвале условима и за ноћно одигравање утакмица и одржавање тренинга.

Тиме ће све селекције клуба, почев од школе фудбала и великог броја основаца који тренирају у клубу, преко кадета и јуниора, све до првог тима који се такмичи у Првој лиги Србије добити квалитетније услове за бављење фудбалом.

Задовољни смо чињеницом да смо успели да организујемо постављање рефлекторе на стадиону који се налази на Топчидерској звезди још од 1957. године. Овом здању у које се деценијама није улагало било је неопходно реновирање, поготово у времену у ком се фудбал изузетно модернизовао и захтева константна унапређења на инфраструктури и увођењу модерних технологија. Највише нас радује што ће деца у нашем клубу ускоро моћи да тренирају и играју утакмице у много квалитетнијим условима него пре„, рекао је Слободан Говедарица, председник РФК Графичар.

Клуб који је основан давне 1922. године определио се за најсавременији тип рефлектора, који се састоји од укупно 120 модула, од којих сваки садржи по 12 „блокова“ са по 32 ЛЕД сијалице. Снага осветљења по једном модулу износи 1430W, захваљујући чему ће дистрибуција светла бити у потпуности искоришћена. Уједно, коришћењем ЛЕД технологије доћи ће до значајног смањења потрошње електричне енергије, а тиме и очувања животне средине. Стубови су високи 35 метара, а израђени су тако да могу да поднесу све временске услове на подручју Београда, укључујући олујне ветрове и друге непогоде.

Унапређења у инфраструктуру су део напора Графичара да се створи клуб у ком ће играчи моћи да се правилно развијају и граде свој пут ка највећој сцени. У складу са тим, недавно су се најмлађи првотимци „љубичастих“ уселили у собе у склопу стадионског комплекса. У том простору моћи ће да бораве током седмице, али и да се посвете школским обавезама у паузи између тренинга. Постојећа трибина је у завршној фази реконструкције, а на пролеће се очекује и постављање најсавременије травнате подлоге.

Дефинитивно, на Сењаку праве дугорочне планове за будућност, што доказује да Графичар тренутно представља једну од најбољих и најздравијих средина за развој младих и талентованих играча. Истовремено, клуб са Сењака поред инвестирања у младе фудбалере улагаће много у стварање спортских радника што би на концу требало да резултира оснивањем фудбалске Академије.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767