ИЗ БАЗЕЛА У ГРАФИЧАР: Репрезентативац Швајцарске нови адут Марка Неђића

– Веома сам задовољан новим клубом, цео стручни штаб и сви саиграчи су ме сјајно прихватили. Задовољан сам што сам овде, желим да напредујем и ово је право место за то. Сан ми је да једног дана заиграм на „Маракани“ и радићу напорно да то остварим. Саиграчи су сјајни, није лако доћи из иностранства и тек тако се прилагодити, увек ће бити много играча, много конкуренције, али је овде веома здрава и добра прича, са таквом конкуренцијом само можемо да будемо бољи – први су утисци младог фудбалера након потписивања уговора са Графичаром.

Екипа Марка Неђића током боравка у Анталији одиграла је пет контролних утакмица са знатно старијим и искуснијим екипама и утисак је да ни у једној није била инфериорна, а Стајић је добио добру минутажу да се покаже и устали у првом саставу.

– Припреме у Анталији су одрађене на перфектан начин, екипа је наоштрена и спремна за сваки изазов. У Графичару се игра много бржи и јачи фудбал и то је највећа разлика у односу на фудбала у Швајцарској, где сам играо. Много је изазовније и интересантније овде. Срећан сам што сам у овом окружењу и што ћу у оваквом окружењу радити и напредовати.

Да од младог Стајића кога уговор са Графичаром веже до јуна 2024. године, има велика очекивања, приликом промоције потврдио је и спортски директор Графичара Душан Анђелковић.

– Графичар увек има за циљ развијање Звездине деце и довођење младих и талентованих играча какав је и Милорад Стајић. Одлучили смо се за Стајића и јако смо срећни што је наш нови играч. Долази из одличне средине и његов однос према тренингу видели смо у првих десет минута када је дошао. Однос према обавезама, однос са саиграчима, поштовање тренера и његових замисли, све је то јако битно за младог играча – навео је бивши фудбалер Црвене звезде и интернационалац који је добар део каријере провео у Русији.

Анђелковић је још једном поновио циљеве клуба у предстојећој полусезони.

– Циљ је развој младих играча, али и опстанак у Првој лиги Србије. У незавидној смо ситуацији на табели, по мом мишљењу незаслужено, јер смо много утакмица одиграли добро, али остали без бодова. То су последице неискуства, али не бежимо од тога. Појачали смо се и циљ је опстанак у лиги. Биће то велики успех, а видимо да су играчи Графичара остали у првом тиму Звезде, наш некадашњи фудбалер Лазетић је продат у Милан. То су све велики успеси Звезде и Графичара – нагласио је поносно Анђелковић.

Фудбалери Графичара први такмичарски сусрет у 2022. години одиграће 26. фебруара у Ивањици, против екипе Јавора.

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest