Графичар демонстрирао силу у Врању!!

Очекивао се неизвестан дерби Прве лиге Србије, али је заправо виђена демонстрација силе нашег тима, који је очитао фудбалску лекцију Динаму у Врању. Изабраници Милије Жижића одиграли блистав меч на Јумко стадиону и остали на водећој позицији друголигашког ранга такмичења – 4:1 (3:0).

Графоси су питање победника решили фантастичном игром у првих 45 минута, када су већ имали три гола предности, али је права посластица сачувана за средину другог дела игре. Тада је фантастичан гол постигао незаустављив Југ Станојев на фантастичан је начин истрчао контранапад у 71. минуту. После корнера домаћих пуних 60 метара је истрчао у пуном спринту, а онда на сјајан начин лобовао домаћег чувара мреже.

Прво полувреме, наша екипа одиграла је на крилима Димитрија Побулића и Стефана Дабића, а допринос домицанији екипе у љубичастим дресовима дао је и повратник Стефан Цветковић. Дабић је изнудио једанастерац у деветом минуту, који је искристио управо Побулић . У 42. минуту, код постизања другог гола све је кренуло од Побулића, који је уочио брзоногог Станојева на десном боку, а овај асистирао усамљеном Цветковићу.

Све је било решено у трећем минуте надокнаде. након фанстастичне реакције Стефана Дабића, који је пресекао једну испуцану лопту домаћих играча, стуштио се ка голу домаћина, а онда пребацио лопту преко голмана Врањанаца.

Домаћи су током првих 45 минута углавном претили ударцима из даљине, имали су неколико добрих покушаја, али су играчи Графичара били ти који су тресли противничке мрежу. У друго полувреме су ушли амбициозно, с намером да се брзо врате у игру, али их је у потпуности исекао најбољи тренутак утакмице у 71. минуту. Фићовић је после корнера гурнуо лопту у фор после корнера Динама, а онда је лопту са 20 метара удаљености до противничког казненог простора у пуном трку носио Станојев, после чега је уследио лоб у противничку мрежу.

Одбрана Графичара је заспала у 75. минуту, када је Вукашин Јелић остао сам и главом матирао госте. Био је то заслужени погодак за Врањанце. Графичар је у још неколико наврата претио из контранапада, пре свега захваљујући неуморном Станојеву, али није дошло до промене резултата.

ФK Динамо Врање – РФK Графичар 1-4(0-3)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Фудбалски клуб Графичар основан је 20. маја 1922. године. Све је почело у фебруару исте године у строгом центру Београда у Трговачкој кафани, на углу Николе Спасића и Цара Лазара.

РФК Графичар
Васе Пелагића 31
Сењак – Топчидерска Звезда

11000 Београд

Тел: 065 9771 767